به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران، صبح امروز در نشست خبری خود گفت: شهردار تهران با شعار شهری برای همه، فعالیتش را آغاز کرد. شهری برای همه قرار است به همه وجوه زندگی بهتر برای مردم توجه کند.
وی ادامه داد: همه مردم در مدیریت شهر مداخله کنند و تحولات شهر را احساس کنند و همه مردم شهر رفتار و کارکرد ما را رصد کنند؛ اقداماتی هم که انجام میدهیم برای همه مردم باشد.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران گفت: رویکردهای اصلی که از همین شعار بیرون آمده، ارتقای کیفیت محیط شهر و فضای شهری مناسب بوده است که در گام اول به آن توجه شده است.
گلپایگانی افزود: شفافسازی و خانه شیشهای دومین رویکرد ما بوده است؛ زیرا در گذشته اتفاقاتی میافتاد که مردم از آن باخبر نبودند اما امروز همه آنها در اختیار مردم است.
وی خاطرنشان کرد: محور سوم فعالیت ما بحث هوشمندسازی بوده است که در همه وجوه معماری و شهرسازی به آن توجه شده است. عدالت اجتماعی نیز رویکرد چهارم ما بوده است.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران ادامه داد: اعتقاد داریم شعار «تهران؛ شهری برای همه» محقق نمیشود مگر به عدالت اجتماعی رسیده باشیم و همه مردم به همه امکانات شهر دسترسی داشته باشند.
گلپایگانی افزود: در حوزههای دهگانهای که در معماری و شهرسازی فعالیت میکنیم بحث شهرسازی و طرحهای شهری یکی از حوزههای کلیدی ما بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در این حوزه طرحهای تفصیلی تهیه شده است و در یک سال گذشته طرحهای تهیهشده در دو بخش طرحهای موضعی و طرحهای موضوعی تقسیم شده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران ادامه داد: ما در یک سال گذشته ۱۹ طرح موضعی و موضوعی را به تصویب کمیسیون ماده ۵ رساندیم در حالی که در بین سالهای ۹۱ تا ۹۷ فقط ۲۲ طرح موضعی و موضوعی به تصویب رسیده شده بود.
گلپایگانی گفت: در این سال مصوبه برج باغها، پادگان ۰۶، طرح کمربندی شهر تهران و تعداد زیادی از طرحهای دیگر مورد تصویب قرار گرفته است و برای اولین بار محور ۱۳ کیلومتری دماوند-آزمایش را در حال طراحی داریم.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران گفت: در حوزه معماری بحث مهندسی کردن ساختمانسازی را با تاکید بر ایجاد قاببندها پیگیری کردیم زیرا برای نمای ساختمانها هزینه زیادی میشد اما با یک هزینه کوچک میتوانند آن را ایمنسازی هم کنند.
- نصب برچسب انرژی ساختمانها
گلپایگانی افزود: ما به سمت ساخت ساختمانهای سبز رفتیم که البته کار زمانبری است اما مطمئن باشید تا پایان سال بحث نصب برچسب انرژی را در ساختمانها به نتیجه خواهیم رساند.
وی ادامه داد: این حق طبیعی مردم است که موقع خرید یک ساختمان بدانند چه میزان انرژی در این ساختمان مصرف میشود تا قدرت انتخاب داشته باشند.
وی با اشاره به این که ۱۵ درصد از تعداد پروانههای صادرشده در سال جدید کاهش یافته است، افزود: ۱۸ درصد مقدار زیربنا و مساحت پروانههای صادرشده در سال جدید هم کاهش داشته است اما بیش از ۹۵ درصد درآمدهای در نظر گرفته شده در لایحه بودجه محقق شده است.
گلپایگانی افزود: اولین بار است که بر اساس کدهای منطقهای نسبت به اخذ عوارض اقدام کردیم و کل تهران را به ۱۰ دهک تقسیم کردیم و بر اساس این دهکها عوارض تعیین میشود.
گلپایگانی به اقدامات مربوط به صدور پایان کار اشاره کرد و گفت: قول میدهیم ظرف ۲ ماه آینده پایان کار آپارتمان را بدون حضور مالک و ظرف حداکثر یک هفته صادر کنیم.
گلپایگانی افزود: در بافتهای فرسوده عدد کاهش صدور پروانه فقط ۱۰ درصد بوده است و این نشان میدهد هنوز هم مردم در بافت فرسوده علاقه به نوسازی بافت دارند. ما امروز در ۱۸۰ محله در حال بازآفرینی هستیم.
- خانههای کوچکمقیاس
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران ادامه داد: یک باب کلیدی باز شده است که به نام خانههای کوچکمقیاس آن را میشناسیم. ما در تلاشیم تا موانع ساخت آپارتمانهای ۲۵ تا ۴۰ متری را از سر راه برداریم. این ایده در تمام کلانشهرهای دنیا وجود دارد و این در همه دنیا یک ضرورت است.
گلپایگانی گفت: در تهران سرمایههای زیادی در امر مسکن صرف شده است اما چون درست و بهاندازه ساخته نشده است امروز شاهد ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار واحد خالی از سکنه در تهران هستیم در حالی که اگر اینها جایی که باید هزینه میشد و آنگونه که باید ساخته میشد، خالی نبودند.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران گفت: این مسکنهای کوچکمقیاس قرار نیست فقط به افراد فقیر اختصاص پیدا کند بلکه یک زوج جوان میتوانند در یک خانه ۳۰ متری زندگیشان را شروع کنند.
گلپایگانی افزود: در بازار تهران حدود ۱۰۰ هزار نفر کار میکنند آن هم به صورت مستقیم. حالا به نظرتان نباید برای این تعداد افرادی که کار میکنند فکر منزل و محل سکونت باشیم؟
وی خاطرنشان کرد: یک زوج پیرمرد و پیرزن که به دوران سالمندی رسیدهاند و توان رفت و روب درست یک خانه بزرگ را ندارند، منطقی نیست که به یک خانه ۳۰ تا ۴۰ متری بروند تا زندگیشان راحتتر باشد؟
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران ادامه داد: یکی از راه حلهای این موضوع ساخت همین خانههای ۲۵ تا ۴۰ متری است که این طرح آماده و به وزارت کشور فرستاده شده است.
گلپایگانی گفت: شهرداری قرار نیست خانهسازی کند بلکه قرار است مشکلات این مسیر را از سر راه بردارد و ما مطمئن هستیم حتماً سرمایههای خوبی به این سمت خواهد آمد.
نظر شما